با گسترده شدن استفاده کاربران از لپ‌تاپ در دهه‌ی گذشته، کامپیوتر‌های رومیزی همچنان به عنوان بهترین انتخاب برای کسانی که قصد خرید یک سیستم ارزان قیمت را دارند، مطرح است. به خصوص این‌که به راحتی می‌توان این کامپیوتر‌ها را ارتقاء داد.در ارتقاء اکثر کامپیوتر‌های رومیزی، تمرکز اصلی بر روی قطعاتی هستند که به مادربورد و پردازنده متصل نیستند.

افزایش ( حافظه‌ی ( RAM بهترین روش کلاسیک برای بهبود عملکرد یک سیستم کند و اجزاء مرتبط با آن است. اضافه کردن رم‌های بیشتر یا حتی جایگزین کردن ‌DIMMها ( اصطلاح فنی برای قسمتی از حافظه ) به طور کامل، پردازشی سریع و ساده است که به هیچگونه تنظیمات خواصی برای سیستم‌عامل نیاز ندارد.زمانی که می‌خواهید یک رم برای سیستم خود بخرید، اطمینان حاصل کنید که با استاندار‌های DDR3 و DDR4 مطابقت داشته باشد و با سرعت ( که معمولا به مگاهرتز بیان می‌شود ) و تعداد ‌DIMM ‌های ( معمولا بین ۲ و ۸ است ) موجود در کامپیوتر و همچنین با مقررات مربوط به ماردبورد، مطابقت داشته باشد. به خاطر بسپارید که اگر اسلات DIMM را باز کنید، می‌توانید به راحتی تعداد RAM بیشتری را به جای آن جایگزین کنید. اگر در حال حاضر، ۴ گیگابایت فضا در یک DIMM، در اختیار دارید، اضافه کردن یک  DIMM، چهار گیگابایتی دیگر می‌توانید تقریبا دو برابر قیمت یک رم برای شما هزینه دربر داشته باشد.

درایو مکانیکی سیستم خود را با SSD جایگزین کنید!

بهترین گزینه‌ی بعدی برای افزایش سرعت یک کامپیوتر قدیمی، جایگزین کردن هارد درایو کامپیوتر قدیمی با یک درایو SSD  است. امروزه ذخیره‌سازی اطلاعات برروی حافظه‌ی فلش، بسیار سریع‌تر از درایور‌های هاردهای قدیمی است. با توجه به مزایای استفاده از SSD مانند افزایش سرعت بوت و پاسخگویی عمومی سیستم، استفاده از این نوع درایو‌ها بسیار موثرتر خواهد بود.تغییر هارد درایو، پیچیده‌تر از جایگزین کردن RAM است. برای این کار باید پاور SATA و کابل دیتا را به ترتیب به دکمه‌ی پاور و مادربورد کامپیوتر خود متصل کنید و حتی سیستم‌عامل خود را به یک درایو جدید، منتقل کرده و یا آن را مجددا نصب کنید. بهتر است قبل از این‌که فرآیند نصب را شروع کنید، از فایل‌های مهم خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید و برروی یک درایو خارجی یا سرویس‌ ذخیره‌سازی فضای ابری مانند  Dropbox، منتقل کنید.

به سیستم خود کارت گرافیک اضافه کنید و یا آن را ارتقاء دهید!

اکثر کامپیوتر‌های رومیزی با یک پردازنده‌ی گرافیکی یکپارچه، عرضه می‌شوند که با استفاده از آن دستورات مادربورد فورا در مانیتور به نمایش در می‌آیند. اما اگر مایلید تا از مدل‌های جدیدتر استفاده کنید و یا بازی‌های جذاب‌تر و دارای گرافیک بالاتری را اجرا کنید،به یک کارت گرافیک مجزای ADM و یا Nvidia نیاز دارید. برخی از کارت‌های گرافیکی به یک اسلات PCIe برروی مادربور، متصل می‌شوند.  برخی را نیز باید مستقیما به منبع تغذیه متصل کرد.سایر لوازم جانبی، مانند یک مانیتور جدید، صفحه کلید و یا موس، موجب افزایش سرعت کامپیوتر شما نمی‌شود اما، می‌توانند استفاده از آن را برای شما ساده تر کنند. اگر سرعت اینترنت شما پایین است و از اتصال بی‌سیم برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کنید، یک کارت شبکه‌ی Wi-Fi جدید می‌تواند به دلیل دسترسی به استاندار‌های سریع‌تر و همچنین به دلیل سازگاری بیشتر با این استانداردها، موجب افزایش سرعت دسترسی به اینترنت، شود.

ارتقاء لپ‌تاپ‌ها!

می‌توان گفت که ارتقاء سخت‌افزاری یک لپ‌تاپ می‌تواند هم ساده‌تر از یک کامپیوتر رومیزی باشد و هم مشکل‌تر! ساده‌تر بودن آن به دلیل کم بون اجزا و گزینه های قابل تغییر و مشکل بودن آن به دلیل نصب پیچیده ی قطعات نسبت به کامپیوتر رومیزی است . اساسا ارتقا‌ء بسیاری از اولترابوک‌های جدید و تمامی رایانه‌های شخصی قابل حمل، بدون باز کردن قطعات آن و قبول ریسک آسیب‌های احتمالی وارده شده به آن قطعات، غیر ممکن است. ( بدون در نظر گرفتن باطل شدن گارانتی ). اما مدل‌های قدیمی‌تر، به خصوص ماشین‌های بزرگتر و تجاری شرکت‌هایی مانند  Dell،HP  و LENOVO در حال حاضر امکان دسترسی کاربران به برخی از اجزای اصلی دستگاه را فراهم کرده‌اند. دسترسی به رم و هارد دیسک در این لپ‌تاپ‌ها معمولا با یک پیچ گوشتی ساده و از طریق جداکردن قسمت زیرین لپ‌تاپ یا خارج کردن پورت‌های پلاستیکی دستگاه امکان پذیر است. طریقه ی جایگزین کردن حافظه یا هارد دیسک برروی لپ‌تاپ تقریبا مشابه کامپیوتر‌های دسکتاپی است. اما باید توجه داشته باشید که رم لپ‌تاپ با DIMM های کوچکتر ارائه می‌شود و لپ‌تاپ‌ها به نیز به هارد دیسک‌هایی با اندازه‌ی کوچکتر از ۲.۵ اینچ نیاز دارند. در حال حاضر اغلب  SSDهای موجود به اندازه‌ی کافی کوچک هستند و می‌توان از آن‌ها در بسیاری از لپ‌تاپ‌ها استفاده کرد. شما باید قبل از انجام این کار از سیستم‌عامل خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کنید و یا سیستم‌عامل را به همراه کلیه‌ی درایو‌های مورد نیاز، مجددا نصب کنید. در برخی از مدل‌های تجاری، باتری را می‌توان جداکرده و یا با یک باتری جدید، جایگزین کنیم. با این روش می‌توان باتری‌های قدیمی را به راحتی با یک باتری جدید، عوض کرد. اگر متوجه شدید که صفحه کلید و یا ترک پد لپ‌تاپ شما به خوبی کار نمی‌کند، می‌توانید آن‌‌ها را نیز تعویض کنید. به عنوان یک قاعده‌ی کلی می‌توان گفت، هرچه مدل لپ‌تاپ جدید‌تر باشد، ارتقاء آن نیز سخت‌تر خواهد بود. در برخی موارد نادر، مثل Surface Pro 4 مایکروسافت یا MacBook ‌هایی که اخیرا توسط اپل به بازار عرضه شده، نصب خانگی همه‌ی اجزای سیستم، خارج از توانایی و مهارت کاربری در سطح متوسط است.

منبع : zoomit.ir

درباره operator

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *